• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

SMHI varnar för kraftig vind. På flera håll i Värmland har träd fallit över vägar. Arkivbild. Foto: Arkiv/TT/SVT

Störningar i trafiken på grund av nedfallna träd

Uppdaterad
Publicerad

Under nyårsdagens kväll har ett flertal träd ramlat ner på de värmländska vägarna. Både större och mindre vägar har drabbats.
SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar.

Under nyårsdagens kväll har det varit ett ständigt inflöde av rapporter om träd som fallit över vägarna.

Det gäller bland annat E18 där en stor gran välte över vägbanan mellan Grums och Slottsbron. Det har även kommit rapporter om träd som blockerar vägbanan på väg 61 vid Vikane öster om Arvika, vid Vännacka norr om Årjäng, på 45:an vid Rottneros samt mellan Sörmark och Östmark i Torsby kommun.

SMHI varnar för mycket hårda nordliga eller nordvästliga vindbyar på omkring 21 meter per sekund i Värmland under kvällen. Trafikverket uppmanar trafikanter att vara försiktiga, och anpassa körsätt efter väder och väglag.

Under nyårsdagens kväll kom även rapporter om att tusentals abonnenter blivit strömlösa vid flera strömavbrott runtom i Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer