Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett resecentrum ska byggas vid Värnäskorset. Foto: Erika Landt/SVT

Storsatsning på resecentrum vid knutpunkten i Värnäs i norra Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Mycket av skidtrafiken går vid Värnäskorset och nu satsar tre aktörer på området. En laddpark till elbilar och en anläggning med butik, café och skiduthyrning ska byggas vid korset.

– Läget är mycket strategiskt, säger OK Värmlands vd Thomas Andersson.

Värnäskorset är mycket välbesökt av de som åker på skidsemester i antingen Branäs, Sälen eller Trysil. Sedan tidigare finns en mack och restaurang på platsen där Värmlandsporten tidigare fungerat som hotell och asylboende.

Nu ska det alltså åter bli mer liv och rörelse vid korsningen. Coop Värmland har också påbörjat en förstudie om att flytta butiken i Stöllet till Värnäs under nästa år.

– Jag tror inte det blir så stor påverkan för dem (Stölletborna, reds anm), det är ungefär en kilometer och på något sätt ska vi lösa det så det blir så bra som möjligt för allihop, säger Anneli Borg Lundgren, vd på Coop Värmland.

Se mer om framtidsplanerna i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.