Största investeringen i Löfbergs historia. Foto: Tengbom

Största investeringen i Löfbergs historia

Publicerad

Nu är det klart att kaffeföretaget Löfbergs bygger en ny produktionsanläggning för hela bönor i Välsviken i Karlstad för 200 miljoner kronor. Investeringen är den största i Löfbergs 113-åriga historia. Men det är osäkert om det innebär fler jobb.

Bygget av produktionsanläggningen ska starta under våren i år och den beräknas stå klar och tas i drift vid årsskiftet 2020-2021.

I den nya anläggningen ska Löfbergs rosta och packa hela bönor med en kapacitet på 7 000 ton per år. Efterfrågan på hela bönor bara ökar framförallt från hotell, restauranger och caféer.

–  Det här är en framtidssatsning som stärker oss både lokalt och internationellt, och som gör det möjligt för oss att fortsätta växa och ta marknadsandelar, säger Löfbergs vd Lars Appelqvist.

Nya jobb inte otroligt

Även om det är den största investeringen i Löfbergs historia så är det än så länge osäkert om det också innebär nya jobb i Karlstad.

– Vi vågar inte säga det än men det är inte otroligt, säger Anders Thorén, pressansvarig på Löfbergs.

Löfbergs har idag 120 anställda i Karlstad och totalt 350 i världen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer