Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt mäklaren Thobias Green är utbudet det största på tio år. Hör honom i klippet. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Stort utbud av villor i Karlstad – osäkerhet hos både köpare och säljare

Uppdaterad
Publicerad

Utbudet på villamarknaden i Karlstad är just nu större än på åratal. Den ekonomiska osäkerheten gör att både köpare och säljare väntar betydligt längre med att bestämma sig, och där det tidigare varit brist på hus till försäljning finns nu många objekt för spekulanterna att välja på.

Villamarknaden i Karlstad har länge präglats av brist på hus till salu. Köparna har tvingats till snabba beslut för att ha en chans att komma över ett av de få objekt som legat ute till försäljning. Nu är läget annorlunda.

– Utbudet av villor är betydligt större än vad det varit de senaste tio åren, säger Thobias Green, chef på Fastighetsbyrån i Karlstad.

Se mer om  det stora utbudet av villor i klippet ovan.

Fallande priser

Flera andra av de stora mäklarbyråerna SVT Nyheter Värmland talat med ger samma bild. För första gången på många år finns många olika objekt för köparna att välja på. Samtidigt har villapriserna i Karlstad fallit, de senaste tre månaderna med 5,2 procent.

– För första gången på länge har köparen en del att välja på. Det är både köparens och säljarens marknad.

Men kanske mest köparens?

– Ja utbudet skvallrar ju om det, säger Thobias Green på Fastighetsbyrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.