Foto: Arkivbild/TT

Strömavbrott i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Ett högspänningsfel orsakade ett större strömavbrott i Karlstad under tisdagen. Dock hade samtliga hushåll återfått strömmen vid elvatiden på förmiddagen.

Det var strax efter 8.30 på tisdagsmorgonen som strömmen plötsligt gick på flera platser i Karlstad. Till en början var det 8 800 kunder som drabbades av strömavbrottet.

Karlstad energi fick samtal från bland annat Kvarnberget, Råtorp och Herrhagen om att strömmen hade gått.

– Det är ett högspänningsfel och teknikerna är i full fart att lokalisera vilka som är berörda, och var felet är, sa Nina Allard på Karlstads El- och Stadsnät en kort stund efter att strömmen gått.

Strömmen tillbaka klockan 11

Vid niotiden på tisdagsmorgonen var strömmen tillbaka igen i vissa områden. Strax före klockan 11 meddelade därefter Karlstads El- och Stadsnät att samtliga hushåll återfått strömmen.

Senast i fredags var det ett annat stort strömavbrott i staden. Det är samma kunder som drabbades i fredags som drabbades under tisdagsmorgonen.

– Vi har isolerat felet till en kabelsträcka som vi felsöker på, säger Lars Elfstrand, elnätschef på Karlstads El- och Stadsnät.

Han ser de bägge strömavbrotten som två isolerade fel och ser inget samband dem emellan.

– Tyvärr är det ytterligare ett kabelfel och inte samma orsak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.