Anna Ekmark, Ica-handlare i Deje. Foto: Maria Haglund/SVT

Förseningar i strömavbrottets spår

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen var flera kommuner i Värmland strömlösa.

Avbrottet berörde både Forshaga, Kil, Karlstad och Grums. Som mest var över 11.000 hushåll drabbade. Klockan 10:38 meddelade Ellevio att felet var åtgärdat.

Ica i Deje tvingades hålla stängt under förmiddagen på grund av strömavbrottet. Istället för att öppna butiken vid klockan åtta fick de vänta till strömmen var tillbaka, först vid 10.20.

– Det är ju lite kaos nu, vi skulle ha ett event för kortkunder och bjuda på skinkmacka, nu ligger vi efter, säger Anna Edmark som är Ica-handlare.

– Vi hann öppna och en kund fick gå ut när det blev svart. Sen fick vi sitta i fikarummet och vänta, det var frustrerande, fortsätter hon.

Enligt Anna Edmark höll sig temperaturen dock bra i butiken och varorna klarade sig bra.

– Men nu ligger vi efter, jag hoppas kunderna har överseende med det.

Enligt Carola Hjertén, kommunikationsansvarig vid driftstörningar, berodde strömavbrottet på ett fel på en kabel i en transformator i Skived. Dessutom hade man ett planerat arbete samtidigt som gjorde att fler hushåll drabbades.

Kunder som fortfarande är helt eller delvis utan ström uppmanas kontakta Ellevio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.