På Studentiaden 2018 i Karlstad möts hundratals studenter och tävlar i olika sporter. Foto: Josefin Trogen/Sveriges Akademiska Idrottsförbund

Studenter tävlar i idrott

Uppdaterad
Publicerad

Studentiaden 2018 pågår för fullt i Karlstad. Hundratals studenter från hela landet är på plats för att tävla mot varandra i sju olika idrotter.

– Riktigt roligt att så många studenter och föreningar från olika städer deltar i Studentiaden. Det är en ära att få arrangera Student-SM i Karlstad i år, säger Özge Ünver, ordförande i Karlstads Universitets Idrottsförening i ett pressmeddelande.

E-sport en gren

Ett tiotal studentföreningar tävlar i badminton, innebandy, volleyboll, beachvolleyboll, basket, e-sport och styrka. Tävlingarna invigdes med en öppningsceremoni på Stora torget i Karlstad under torsdagskvällen och avslutas på lördag kväll med en bankett.

Karlstads universitet
Mohammad Zaher Zatari (mitten) tog guld i Student-SM i badminton, herrar singel. Silver gick till Erik Reuterhäll (vänster) och bronset knep Elias Carlsson (höger). Foto: Josefin Trogen/Sveriges Akademiska Idrottsförbund

”Härlig gemenskap”

Under torsdagen påbörjades även tävlingarna och bland annat avgjordes helgens första Student-SM, i badminton herrar singel. 

- Det kändes bra, jättebra motstånd i både semifinal och final. De var ungefär lika duktiga båda två. Det är min första studenttävling, det känns jättebra. Härlig gemenskap och allt!, säger guldmedaljören Mohammad Zaher Zatari i ett pressmeddelande.

Studentiaden går av stapel på Karlstads Innebandyarena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlstads universitet

Mer i ämnet