Studenterna kräver kårhus

Publicerad

Studentkåren vid universitetet i Karlstad kräver nu att studenterna ska få en egen mötesplats.

– Det skulle vara jättebra för studenterna att ha. Och vi vill ha kommunens stöd, självklart. Det stärker hela Karlstad som studentstad, säger Frida Burström, som ansvarar för studiesociala frågor vid studentkåren.

Inte sedan 2006, då de höll till i Klaraborgs herrgård, har studenterna i Karlstad haft ett kårhus.

– Vi stöttar dem i ambitionen att få fram ett kårhus, säger kommunens näringsdirektör Ulf Johansson.

– Det är positivt, vi stöttar kårhustanken. Det är viktigt för studenterna att ha en mötesplats, säger universitetsdirektör Anne-Christine Larsson Ljung.

Inga löften

Kåren räknar med att det krävs ett ekonomiskt stöd i starten, men att verksamheten sedan ska gå runt ekonomiskt. Men några löften om ekonomiskt stöd ger varken universitetsdirektören eller kommundirektören.

– Det kan jag inte svara på i dag eftersom vi inte fått någon förfrågan, säger Ulf Johansson.

– Vi har sagt att vi kan inte gå in och stötta i den ekonomiska delen. Det bygger väldigt mycket på att studenterna driver frågan och det är också väldigt mycket ideellt arbete, Anne-Christine Larsson Ljung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.