Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det är en utmaning att driva ideellt arbete”, säger David Mathiasson, Fritidsbanken Kristinehamn, som en förklaring till styrelseavhoppet. Foto: SVT

Styrelsen för Fritidsbanken Kristinehamn hoppar av

Publicerad

I veckan avgick styrelsen för den förening som hållit i Fritidsbankens verksamhet i Kristinehamn. Det för att de inte känner att kommunen uppfyllt deras förväntningar på arbetsledning.

– Det är alltid tråkigt när en styrelse inte kan verka vidare och vi har vetat om detta ett tag, säger tillförordnade kommundirektör Petter Eskebrink.

Föreningen har drivit Fritidsbanken med hjälp av kommunen sedan januari 2018. Men nu upphör alltså det och regin övergår till Fritidsbanken nationellt. Enligt Fritidsbankens verksamhetsledare i Karlstad, David Mathiasson så har de nu en dialog med kommunen om en eventuellt fortsättning.

– Vi hoppas att det blir en Fritidsbank fortsättningsvis i Kristinehamn och vi har en bra dialog med kommunen om det, säger han.

Men det är inte riktigt så enkelt för Kristinehamns kommun har sparkrav och hur budgeten kommer bli vet ingen, inte heller Petter Eskebrink.

– Jag kan inte säga något nu om hur mycket pengar, eller om det blir några pengar överhuvudtaget till Fritidsbanken.

Ökat tryck på verksamheten

Enligt honom har kommunen haft dialog med föreningen om föreningens ökade behov av stöd. Ordförande för föreningen, Magnus Björk, vill inte medverka i en intervju med SVT Nyheter Värmland utan hänvisar till David Mathiasson.

– I takt med att Fritidsbankens verksamhet växer, så ställs det högre krav på verksamheten och det är en utmaning att driva ideellt arbete så. Det ställs ett högre krav på verksamheten nu än när den startade.

Är det det som hänt i Kristinehamn?

– Ja, det är väl det man kan säga. Det har växt ur kostymen och idag krävs det andra resurser, säger David Mathiasson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer