Bland annat satsar Sunne kommun på att lära äldre medborgare använda internet. Foto: TT

Sunnes bredbandssatsning uppmärksammas i Europa

Publicerad

Sunne kommuns satsning på bredband kan komma att utses till Europas bästa digitala infrastruktursprojekt. Sunne är nämligen en av tre finalister i European Broadband Award.
– Det är fantastiskt roligt att vår bredbandssatsning i Sunne nu blir uppmärksammat som ett spjutspetsprojekt i Europa, säger Kristina Lundberg, näringslivsutvecklare i kommunen.

Utmärkelsen European Broadband Award är ett årligt evenemang arrangerat av Europeiska kommissionen. Sunne kommun har, som enda svenska kommun, valts ut till en av finalisterna eftersom de gjort en långsiktig satsning på att bygga ut bredband i hela kommunen, samt att de prioriterat att minska det digitala utanförskapet genom utbildningar för äldre som kallats ”Mer digital”.

– Vi planerar för en fortsättning för Mer digital i Sunne, eftersom intresset och behovet bland våra äldre av att lära sig mer är så stort, säger Kristina Lundberg.

Med sig i finalen har Sunne ett spanskt och ett tyskt projekt och vem som hamnar längst upp på prispallen avgörs 19 november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer