Sunnes hårda kritik efter tågproblemen på Fryksdalsbanan

Uppdaterad
Publicerad

Resenärerna på Fryksdalsbanan har fått stå ut med många inställda tåg och förseningar under de senaste veckorna. Efter att ha fått in flera klagomål från resenärer riktar nu även Sunne kommun stark kritik mot Värmlandstrafik och kräver kraftiga åtgärder.

– Nu är det extrema bekymmer och då kände vi att vi måste reagera, säger Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordförande i Sunne.

I klippet hör du Kristina Lundbergs kritik och Per Sidetun svarar på när trafiken kan flyta på som vanligt igen.

Bristerna i tågtrafiken riskerar även att stå i vägen för kommunens omfattande klimatmål. 

– Vi är rädda att det kommer skrämma bort resenärerna och vi måste ha kollektivtrafik för att klara av den gröna omställningen, säger Kristina Lundberg (C)

Har satt in ersättningsbussar – tidtabell på hemsidan

Region Värmlands tågchef Per Sidetun har full förståelse för kritiken och delar oron för att resenärerna ska tröttna. När det gäller ersättningsbussar hänvisar han till en ny särskild tabell för inställda resor på hemsidan.

– Vi beklagar för samtliga resenärer att det ställer till problem. Vi vet om det och jobbar hårt för att lösa det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.