Supporterbeteende väcker starka känslor

Uppdaterad
Publicerad

”Låt han dö, låt han dö!” skrek några av Boforssupportrarna när Örebros Niklas Lihagen låg medvetslös på isen under söndagens allsvenska derby. Beteendet väcker nu starka känslor.

– Det är inte människor som står och skriker det där – det är djur, säger Örebros tränare Mikael Fahlander till Värmlandsnytt.

Bofors tränare vill inte ställa upp på en intervju, men på lagets hemsida skriver sportchefen Stefan Bengtzén att man tar starkt avstånd från vad som skreks ifrån klacken. Klubben kommer att kontakta supporterklubben i ärendet.

Det var i det allsvenska derbyt mellan Örebro och Bofors som matchen under dramatiska omständigheter fick avbrytas när Örebros Niklas Lihagen drabbades av hjärtstillestånd. Domaren Wolmer Edqvist, som är kunnig i hjärt-lungräddning, gav honom hjärtmassage på isen innan ambulansen kom. Lihagen fördes först till Karlskoga lasarett men vårdas nu på Universitetssjukhuset i Örebro. Läget uppges vara stabilt och Lihagen mår under omständigheterna väl.

Matchen kommer att spelas om den 20 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.