Sven-Ingvars åker på turnén ”Länge leve Sven-Ingvars” med start 2 mars nästa år. Bland annat hinner man med fyra spelningar i Karlstad. Foto: Pressbild

Sven-Ingvars på turné

Uppdaterad
Publicerad

I mars nästa år ger sig Sven-Ingvars ut på turné igen. På årsdagen av frontmannen Sven-Erik Magnussons död står de på scenen i Karlstad.

– Jag varken kan vill eller ska försöka fylla pappas skor, möjligen kärleksfullt försöka följa hans steg, säger Oscar Magnusson i ett pressmeddelande.

Det blir nu han som tar plats vid mikrofonen och ska förvalta den låtskatt Sven-Ingvars samlat under sina 60 år som band.

– Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden, säger Oscar Magnusson i pressmeddelandet.

Landsomfattande turné

Sammanlagt blir det 15 spelningar runt om i landet i turnén med namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!”.  Den 22:a mars, på årsdagen av Sven-Erik Magnussons bortgång står bandet på scenen i Karlstad.

TV: Här hyllas Sven-Erik Magnusson i ”Allsång på Skansen”

Totalt blir det fyra spelningarna i Karlstad och två på Rival i Stockholm. Däremellan får bland andra Västerås, Halmstad, Kalmar och Linköping besök. Turnéstarten är förlagd  till Norrköping den 2 mars.

Bandet utlovar en känslosam konsert och musikalisk resa genom gamla hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt som en vördnadsfull hyllning till Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, som  avled den 22 mars i år efter en längre tids sjukdom. 

Turnéplan för ”Länge leve Sven-Ingvars” våren 2018:

2/3  Norrköping, Flygeln

9/3  Halmstad, Halmstad Teater

10/3  Jönköping, Jönköpings Konserthus

11/3  Västerås, Västerås Konserthus

16/3  Stockholm, Rival

17/3  Stockholm, Rival

22/3  Karlstad, Scalateatern

23/3  Karlstad, Scalateatern

24/3  Karlstad, Scalateatern

25/3  Karlstad, Scalateatern

6/4  Kalmar, Kalmarsalen

7/4  Växjö, Växjö Konserthus

15/4  Uppsala, Konsert & Kongress

21/4  Linköping, Konsert & Kongress

22/4  Örebro, Örebro Konserthus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.