Sven-Ingvars släpper nytt album – för första gången på 20 år. Nu med Oscar Magnusson som frontfigur. Foto: SVT

Sven-Ingvars släpper nytt album

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått närmare 20 år sedan Sven-Ingvars släppte sin senaste skiva. Men nu är en utgivning på gång. Och det blir den första plattan där inte en enda originalmedlem finns kvar.

– Det är en tudelad känsla. Det hade inte behövt ta så lång tid. Vi har varit på väg tidigare även när pappa var i livet. Nu, när det blev som det blev, vi började ses igen, spela och repa och bestämde att vi går in i studion och ser vad som kommer ut av det. När vi väl gjorde det kände vi att det här är något vi måste göra, säger Oscar Magnusson som är Sven-Ingvars frontfigur efter pappa Sven-Eriks död våren 2017.

Tretton låtar är det som släpps när Sven-Ingvars nu ger ut den första plattan på närmare 20 år. Bland låtskrivarna finns frontfiguren Oscar Magnusson som tillsammans med namn som Peter LeMarc, Plura och Niklas Frisk lägger en grund för att det omisskännliga Sven-Ingvarssoundet ska leva vidare.

– Vi har ett sound som jag tror går genom det och att det kanske inte är så övertydligt vad som är nytt och vad som är gammalt utan det är Sven-Ingvarskt. Sedan, att jag har skrivit musik hela mitt vuxna liv, så blir det naturligt för mig att i min roll uttrycka det som kommer naturligt från hjärtat för mig. Det blir musik och texter som handlar om pappa och vår relation och tack för allt. En hyllning till honom i viss mån, säger Oscar Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.