Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar justitieminister Gunnar Strömmer (M) om vad för funktion polisstationen väntas fylla. Foto: Sayed Hashimi Parwani/SVT

Svensk-norsk polisstation vid gränsen tar form – första officiella spadtaget

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen tog justitieminister Gunnar Strömmer (M), tillsammans med Norges justitie- och beredskapsminister Emilie Enger Mehl (SP), det första spadtaget för den gränsöverskridande polisstationen vid Morokulien.

– Det har en stor symbolisk betydelse förstås men framförallt kommer det att ha en praktisk betydelse när det gäller den svensk-norsk polisens möjligheter att samarbeta på ett kraftfullt sätt mot den gränsöverskridande brottsligheten, säger Gunnar Strömmer (M).

Den svensk-norska polisstationen kommer att spela en avgörande roll för att hantera och förebygga brottslighet som sträcker sig över gränserna och förväntas bli ett viktigt verktyg i kampen mot gängkriminalitet.

Se spadtaget och mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.