Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Abdullah Tajik berättar om sin oro efter att svensk hjälp till Afghanistan har stoppats. Foto: SVT

Karlstadsbon Abdullah om oron efter stoppad hjälp till Afghanistan

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags stoppade talibanerna alla svenska hjälporganisationers verksamhet i Afghanistan på grund av koranbränningar i Sverige, något som skapat oro bland många med afghansk bakgrund i Sverige.

Karlstadsbon Abdullah Tajik, som engagerar sig i olika organisationer för att hjälpa behövande människor i Afghanistan, är en av dem.

Efter koranbränningarna har alla svenska verksamheter i landet blivit stoppade. Detta innebär att Abdullahs arbete för att hjälpa människor ser ut att bli mer omfattande eftersom han även samarbetar med organisationer som inte kommer från Sverige.

Men han är orolig för vad stoppet kommer att innebära.

– Det här kommer att påverka väldigt mycket, säger Abdullah Tajik.

Hör Abdullah berätta mer i videon.

Svenska Afghanistankommittén om beslutet

En av de organisationer som drabbades av talibanernas beslut är Svenska Afghanistankommittén (SAK).

– SAK söker dialog med de facto-styret i Afghanistan för att få svar på om det direktiv som gick ut den 11 juli, att tillfälligt stoppa alla Sveriges aktiviteter i landet, kommer att påverka vår organisation, säger Svenska Afghanistankommittén, SAK, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.