Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Christer Olsson (M) är nära släkt med personen som fick tjänsten som enhetschef. Men enligt honom har allt gått rätt till. Foto: SVT

SVT avslöjar: Filipstads kommunalråd anklagas för jäv

Uppdaterad
Publicerad

I oktober 2023 tog socialnämnden i Filipstads kommun beslut om att behålla två enhetschefstjänster, bland annat en vikarierande enhetschef på ett äldreboende i Lesjöfors. Personen som automatiskt fick tjänsten i Lesjöfors är nära släkt med kommunalrådet och socialnämndens ordförande.

– Det är en jävsituation, säger Åsa Hååkman (S), oppositionsråd i Filipstad kommun.

Socialnämndens ordförande deltog i ett sammanträde som beslutade att behålla två enhetschefstjänster som tidigare hade planerats att dras in av besparingsskäl.

– Beslutet handlade om organisationen och inte enskilda personer, och jag som nämndens ordförande är närvarande på alla sammanträden, säger Christer Olsson (M), kommunalråd och socialnämndens ordförande, som anser att allting gått rätt till.

Hör kommunalråd och oppositionsråd i vår granskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt jäv i Filipstad

Mer i ämnet