Programledare Belinda Olsson hoppas på stor uppslutning i Stjerneskolans matsal i Torsby ikväll. I debatten medverkar gäster från bland annat Jägareförbundet och Rovdjursföreningen. Foto: SVT

SVT sänder live från Torsby

Publicerad

Programledare Belinda Olsson hoppas på stor uppslutning i Stjerneskolans matsal i Torsby i kväll. I debatten medverkar gäster från bland annat Jägareförbundet och Rovdjursföreningen men också komikern Kjell Åke i Myra.

– Sedan det blev känt att vi skulle vara i Torsby har vi fått väldigt mycket mejl, bland annat med tips om vilka som ska vara med i programmet, säger programledaren Belinda Olsson.

Vargsituationen engagerar många och produktionsteamet bakom Opinion live jobbar för att så många som möjligt ska få komma till tals under debatten. Redaktionen har därför valt att den här gången vika hela programmet åt frågan.

– Det här är ett ämne som kräver tid, man kan inte göra det på 20 minuter som vi gör ibland i Göteborgsstudion.

De har också lagt mycket tid och energi på att få alla åsikter representerade, vilket innebär att det inte kommer att vara ont om meningsskiljaktigheter när programmet startar i SVT1 klockan 22.00.

– Det finns ingen risk för att det blir en tyst debatt. Sen är vi ju i en stor lokal, Stjerneskolans matsal, som tar rätt mycket folk, så jag hoppas på en stor publik, säger Eskil Lundgren, redaktör för programmet.

Vill du vara med i publiken?

Visa

Debatten kommer att sändas direkt från Stjerneskolans matsal i Torsby i SVT1 med start klockan 22.00. Publiken ska vara på plats redan klockan 21.00. Den som är intresserad av att sitta i publiken kan anmäla sig till opinionlive@svt.se senast klockan 18.00 ikväll. Uppge namn, personnummer och telefonnummer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vargar

Mer i ämnet