Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Christoffer ”Dr Crix” Karlsson om målet som konstnär, vad som skulle få honom att avmaskera sig och fem snabba om livet. Foto: Maria Haglund

Maskerade Dr Crix ställer ut i Karlstad: ”Var före Hooja”

Publicerad

Dr Crix bär alltid bandana eller mask när han ska visa sin konst, som nu när han ställer ut Svulstiga svulster i Karlstad. Privat är Hagforsbördige Christoffer Karlsson förälder och kommunanställd som hatar vinter.

– Det är kul när folk är nyfikna på vad jag ska göra härnäst, säger han.

Namnet kom från att han kallades för Crix under högstadietiden och sen lade han till Dr för ett bättre artistnamn. Att alltid vara maskerad har blivit en självklarhet, både för att väcka uppmärksamhet och för att kunna gömma sig lite.

– Jag var före både Hooja och fröken Snusk.

Som konstnär har han många olika stilar och teman, Svulstiga svulster är hans senaste utställning, på Galleri Ekdahl tills den 16 december.

– Nu har jag fokuserat mest på färg och form. Vanligtvis målar jag många roliga gubbar och gör skulpturer, nu är det oljemålningar i 3D och 2D.

Han inspireras av leksaker, estetik, tecknade serier och dåliga skämt.

Hör Dr Crix om målet som konstnär, vad som skulle få honom att avmaskera sig och fem snabba frågor om livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.