Taggat Färjestad redo för slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad säkrade en direktplats till kvartsfinal i den sista omgången – och ställs nu mot ett Skellefteå som har vunnit samtliga fyra möten under SHL-säsongen.

– Det blir sjukt inspirerande att försöka knäppa dem på näsan, säger FBK:s lagkapten Linus Johansson.

Efter en turbulent säsong är Färjestads herrlag framme i ännu ett slutspel.

Men allt är inte som under början av det glada 00-talet då Färjestad mer eller mindre prenumererade på finalbiljetter.

Färjestad BK

I stället krävdes en hård kamp ända in i kaklet för att säkra slutspelsplatsen och väl där väntar ett första hinder i form av Skellefteå, ett lag som inte vet hur det är att förlora mot FBK den här säsongen.

Flera rockader

Men efter en säsong med både sportchefsbyte (general manager Peter Jakobsson ersattes av sportdirektör Rickard Wallin) och tränarbyte (Johan Pennerborn ersattes av Tomas Mitell) har Karlstadslaget gott hopp om ett starkt slutspel.

I videon berättar lagkapten Linus Johansson och forwarden Gustav Rydahl (tillbaka i träning igen på torsdagen) om känslorna inför slutspelsstarten och hur de ska slå ut Skellefteå.

Gustav Rydahl var tillbaka på is efter att ha missat flera träningar med laget. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färjestad BK

Mer i ämnet