Foto: TT Bild

Tät trafik väntas i helgen

Publicerad

Svenska rallyt lockar mycket folk och brukar bli en publikfest. Men med det väntas också en trafiksituation som är ovanlig i norra Värmland.
– Vi räknar med högt tryck på vägarna och vi kommer ha både fart- och nykterhetskontroller, säger Tomas Sahlström chef på lokalpolisområdet Torsby.

Under Svenska rallyt är det många som ska trängas på vägarna i de värmländska skogarna. Att trafiken påverkas råder det inget tvivel om. Polisen är redo att göra vad de kan för att hålla ordning i trafiken, berättar Tomas Sahlström.

– Vi jobbar förebyggande och ska försöka vara där vi behövs mest. Vi kommer ha våra kontroller lite överallt. Vissa ställen vet vi av erfarenhet att det är viktigt att vara vid, säger han.

Tomas Sahlström förklarar att polisen arbetar på samma sätt som man gjort tidigare år, med Svenska rallyt. Det som är nytt för i år är att rallyt flyttat norrut och det kan leda till ännu mer trafik på vägarna då även många reser till och från fjällen.

Vill man undvika att fastna i trafiken bör man alltså planera sin resa, Sahlström varnar extra för några vägar. Bland annat bör de som ska till Branäs eller Likenäs via 62:an vara beredda på mycket trafik.

– 62:an och E:45 kommer att vara hårt ansatta. Colins crest är en populär sträcka för publiken och där räknar vi med mycket trafik, säger Tomas.

Men för tillfället känner sig Tomas Sahlström förhållandevis trygg med situationen inför helgen. Han är också nöjd med samarbetet mellan polisen och Svenska rallyt. Dock vill han skicka med en uppmaning till alla helgens trafikanter.

– Håll hastigheten och kör nyktert, vi måste hjälpas åt. De som varit här tidigare år vet att det inte går fortare bara för att man försöker köra över hastighetsgränserna. De sekunder man kanske tjänar är inte värda risken så chansa inte, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.