Tatuerar för Nis Beqiri

Uppdaterad
Publicerad

En tatueringsstudio i Lesjöfors skänker lördagens intänkter till utvisade Nis Beqiri och hans familj i Kosovo.

Robert och Katrine Svensson äger och driver en tatueringsstudio i Lesjöfors, och de bestämde sig för några dagar sedan att göra något för cp-skadade Nis Beqiri och hans famillj som utvisades från Filipstad till Kosovo i förra veckan. Lösningen blev att ha öppet en dag och skänka alla intänkter till familjen.

Många besökare

– Min brorson är kompis med Nis och han verkar vara en god människa, jag tycker det är synd att de har utvisats till Kosovo, säger Robert Svensson till Värmlandsnytt.

Utvisningen av Nis

Han säger att det är många personer som har varit inne i studion idag. En del skänker pengar i en insamling, andra köper en kopp kaffe och sätter sig och pratar en stund.

– Och så har vi gjort några piercingar och fem små tatueringar ungefär, berättar han.

Räknade ihop resultatet

I förväg har paret tippat på att dagens intänker till Nis Beqiri och hans familj kan bli allt mellan 5 000 och 10 000 kronor. När Robert Svensson har räknat ihop slantarna strax efter stängning på lördagen ringer han till Värmlandsnytt.

– Exakt 10 000 kronor blev det, säger han.

Pengarna kommer att sättas in på det konto som stödgruppen i Filipstad har startat. Stödgruppens första mål var att familjen ska få en bostad i Kosovo.

”Det finns inga ord”

När Värmlandsnytt når Nis mamma Besa Musa på telefon på lördagen är hon glad över att så många ställer upp och hjälper familjen.

– Det är väldigt snällt av dem. Det finns inga ord för det jag känner, säger hon.

Familjen har hittat en lägenhet som de ska flytta in i under söndagen. Hyran ligger på 380 euro i månaden.

– Det är en lägenhet med två sovrum och kök, och det finns toa och badrum, vilket är bra för Nis, säger Besa Musa.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisningen av Nis

Mer i ämnet