Foto: SVT arkiv

Thon vill bygga nytt stort köpcenter på Bergvik

Uppdaterad
Publicerad

Olav Thon-gruppen vill bygga ett nytt handelsområde på Bergvik i Karlstad och har lämnat in en begäran om planbesked till kommunen.

Enligt uppgifter i Nya Wermlandstidningen handlar det om området vid Månsgården – som ligger mellan Biltema och Bergviks köpcenter – och en yta på 25 000 till 30 000 kvadratmeter i en första etapp, men i ett senare skede handlar det om totalt 50 000 kvadratmeter.

– Vi tror att detta är ett bra område att utnyttja för handel, speciellt för kapitalvaror och läget mellan två befintliga handelsplatser är väldigt bra, säger den norske miljardären Olav Thon till tidningen.

Bolaget har nu lämnat in en begäran om planbesked till kommunen och vill att det görs en ny detaljplan för marken.

– Nu kommer vi ta upp frågan med stadsbyggnadsnämnden för att se om vi ska starta ett planarbete eller inte, säger Jonas Zetterberg på stadsbyggnadsförvaltningen.

I begäran står att det handlar om detalj- och sällanköpshandel vilket till exempel kan vara vitvaror och byggvaror. På området finns i dag några få bostadshus. Enligt NWT är ägarna av marken involverade i satsningen och blivande delägare i det bolag som ska bildas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.