Foto: TT Nyhetsbyrån

Tidemand i Svenska Rallyt

Uppdaterad
Publicerad

I dag blev det klart att Pontus Tidemand kommer att ratta en WRC2-bil i Svenska Rallyt.

Strax in anmälningstiden gick ut klockan 15 kom en anmälan från teamet in till kansliet. Pontus Tidemand och hans codriver Patrik Barth kommer att köra en Ford Fiesta. Förra året slutade Pontus Tidemand åtta och plockade sina första VM-poäng i en WRC-bil.

Det är klart att det hade varit häftigt att sitta en WRC-bil i år igen, men vi har WRC 2-mästerskapet som mål den här säsongen och det är viktigt att vara med från början och få med sig ett resultat även från hemmatävlingen, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Bland Tidemands motståndare i rallyt finns värmlänningen Fredrik Åhlin, som kör en likadan bil, en Ford Fiesta R5. Svenska rallyt körs 12-15 februari och fokus för Pontus är att delta i så många deltävlingar som möjligt.

– Erfarenhetsmässigt bör chanserna vara rätt goda eftersom det här är den VM-tävling jag har kört flest gånger, men jag vet att motståndet kommer bli stenhårt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.