Tidemand klar för Skoda

Uppdaterad
Publicerad

Den 24-årige rallyföraren Pontus Tidemand från Charlottenberg har skrivit kontrakt med fabriksteamet Skoda motorsport.

Tillsammans med kartläsaren Emil Axelsson kör Tidemand som fabriksförare sin första deltävling i Nya Zeeland den 17-19 april i Asia-Pacific Rally Championships.

Tidiga framgångar

Tidemand blev nordisk mästare i crosscart som 13-åring och 2013 vann han titeln Junior World Rally Champion. Förra året tog han hem segern i WRC 2-klassen i Tysklands VM-rally. Även under årets Rally Sweden körde han i WRC 2 men en krånglande bil gjorde att han slutade åtta.

– Jag ser verkligen fram emot den här nya utmaningen, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande. Det gör mig otroligt stolt att mitt namn finns med på listan över chaufförer hos ŠKODA – som ju är ett av de mest framgångsrika varumärkena inom rally. Den här chansen har jag längtat efter i många år och jag ska verkligen se till att förvalta den på bästa sätt, både vad gäller prestation och utveckling, för att få ett så bra resultat som möjligt för ŠKODA Motorsport.

”Vi har redan Asia-Pacific-mästaren Jan Kopecký och Europamästaren Esapekka Lappi i vårt team och de har visat en stark utveckling de senaste åren. För att vara bättre förberedda inför framtiden, får vi ännu en mycket begåvad duo i Pontus Tidemand och Emil Axelsson”, skriver ŠKODA Motorsport Director Michal Hrabánek på Tidemands hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.