Tidemand och Andersson i topp

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand vann WRC2 klassen när Portugals VM-rally avgjordes på söndagen

Den värmländska duon Pontus Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson gick i mål 1 minut och 28 sekunder före peruanen Nicolas Fuchs som körde in på en andra plats i WRC2-klassen.

– Det här var det bästa som kunde hända, skriver Pontus i ett pressmeddealnde. Vi har haft upp- och nedgångar i helgen men framförallt har vi gjort allt vi kan och jobbat hårt för att få till ett bra resultat, så det känns enormt skönt att sluta överst på pallen. Att vinna med en och en halv minut efter att ha tappat lika mycket är inget man gör varje dag.

Tidemand tog kommandot redan på fredagen och körde tidigt till sig en ledning. På lördagen höll en punktering på att kosta honom tätpositionen men tack vare ett snabbt däcksbyte och bra körning kunde han behålla ledningen. En ledning som han sedan höll under hela söndagen.

– Det svåraste med att ha ett glapp till resten av fältet är att man samtidigt som man inte kan ta några risker, kan man inte heller dra ner för mycket på tempot för då fungerar inte bilen som den ska och man kan lätt göra ett misstag.

Nästa VM-tävling körs på Sardinien med start 9 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.