Punktering gjorde att Tidemand föll till tionde plats i VM-rallyt. Foto: @World/M-Sport

Tidemand tia i VM-rallyt efter punktering

Uppdaterad
Publicerad

Efter dagens etapp, och sju sträckor totalt, i det turkiska VM-rallyt ligger Pontus Tidemand på en tionde plats totalt. Han förlorade mycket tid på en punktering.

– Det har varit en extremt trixig dag ute på vägarna och jag märker att det fortfarande är mycket att lära sig och förstå för att kunna nå dit jag vill och vara med och kriga på riktigt, säger han i ett pressmeddelande.

Tidemand och kartläsaren Ola Flöene är tre minuter och 45 sekunder efter ledande Esapekka Lappi.

Tidemand startade starkt i torsdags och låg ett tag på tredje plats i rallyt, bara en dryg sekund efter ledaren.

Men fredagen började dåligt när Tidemands bil fick punktering och de halkade då ner till tionde plats.

– Det var oturligt, men det var varken den första eller sista punkteringen den här helgen. Men det ändrade egentligen inte hur vi tar oss an rallyt. Det är svårt att veta vilken strategi man ska ha men vi kör på spåret vi börjat på. Jag är inte här för att få folk att tappa hakan, jag är här för att bygga erfarenhet i bilen som förhoppningsvis tar oss framåt rally för rally, förklarar Pontus.

VM-rallyt i Turkiet fortsätter i morgon lördag och avslutas på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.