Foto: Skoda Auto

Tidemand tvåa i Polen

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra raka VM-segrar i WRC2-klassen hamnade Pontus Tidemand på en andraplats i helgens Rally Poland. Därmed behåller han mästerskapsledningen inför de avgörande deltävlingarna.

Det polska VM-rallyt brukar bjuda på sol och värme, men i år väntade ösregn vilket medförde leriga och hala sträckor. Pontus Tidemand tog ledningen efter första sträckan under fredagen, men under lördagen fick han och kartläsaren Jonas Andersson punktering och tappade nästan en minut. Därmed fick de rikta in sig på att försöka hålla andraplatsen.

LÄS MER: Tidemand vann Svenska rallyt

– Punkteringen var självklart trist, särskilt som vi hade en riktigt bra känsla innan. Men vi gjorde vårt jobb och fokuserade istället på de värdefulla poängen vi var här för att hämta, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

”Övervägande positiv tävling”

Planen gick till slut i lås och Pontus kunde tryggt säkra andraplatsen på söndagen, drygt en halv minut efter stallkamraten Ole Kristian Veiby.

– En andraplats är bra för mästerskapet och vi har helt klart haft en övervägande positiv tävling, säger han.

I WRC 2-mästerskapet ingår sju nominerade tävlingar, varav en får räknas bort i slutet av säsongen. Tre tävlingar är obligatoriska. Det här var Pontus Tidemands femte deltävling, vilket innebär att han har två kvar i serien och näst på tur är Tysklands VM-rally den 17-20 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.