Kartläsaren Emil Axelsson, till vänster, och Pontus Tidemand var snbabbast i International Rally of Queensland i Australien. Foto: Geoff Ridder

Tidemand vann i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Rallyföraren Pontus Tidemand vann under helgen ytterligare en seger i Asia-Pacific Rally Championship.

Det går bra för Pontus Tidemand från Charlottenberg. Under helgen vann han och kartläsaren Emil Axelsson ännu en mästerskapsseger när de var snabbast i International Rally of Queensland i Australien.

Punktering

Vägarna var under lördagsmorgonen hala och fuktiga men Tidemand körde stabilt från start och lade sig på en andraplatsen. Han råkade ut för en punktering men kunde ändå behålla sin position.

Han var inte helt nöjd med förmiddagens sträckor och sin körning.

– Men eftermiddagen kändes bättre och vi tog in en del tid, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Efter första tävlingsdagen och tio sträckor låg Tidemand och kartläsaren Emil Axelsson 4,6 sekunder efter ledaren Gaurav Gill från Indien.

Tog ledningen

Söndagen blev en kamp mellan de två förarna och efter tre av dagens åtta sträckor tog Tidemand och Axelsson ledningen. De utökade ledningen och när det återstod tre sträckor fick Gill problem och tvingades bryta. Den svenska duon gick i mål som vinnare med fyra minuters marginal till tvåan Michael Young från Nya Zeeland.

– Jag har stortrivts i Australien och jag är fantastiskt glad att vi står här som segrare, säger Pontus efter målgången, i ett pressmeddelande.

Efter tre deltävlingar i mästerskapet leder Tidemand med 108 poäng före Gill på 74 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.