Foto: Viktor Lundmark/Degerfors IF

Målvakten Alfie Whiteman till Degerfors IF

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att Tottenhamspelaren Alfie Whiteman förstärker upp som målvakt i Degerfors. Han är utlånad till klubben och blir kvar säsongen ut.

Degerfors IF startar säsongen med flera förändringar. Efter beskedet att målvakten Ismael Diawara lämnar föreningen får laget nu förstärkning av Axel Lindahl för resten av säsongen men nu kommer alltså även ett helt nytt ansikte synas på planen.

– Det är en väldigt spännande ny tid för klubben, säger Viktor Lundmark, press- och kommunikationschef för Degerfors IF och fortsätter:

– Jag tror att vi erbjuder något som inte alla har. Vi har kvar den gamla känslan som gjorde att folk älskar klubben men kan ändå utmana den moderna fotbollen. Och nu har vi fått dessa intressanta värvningar så det är en spännande tid.

”Fantastisk kultur”

Den 22-årige Alfie Whiteman är utlånad från Tottenham Hotspur och låneavtalet gäller säsongen ut, med chans till förlängning.

– Jag är väldigt upprymd över att vara i Sverige och få spela i allsvenskan. Degerfors är en klassisk klubb med en fantastisk kultur och det ska bli en spännande utmaning att spela i ett annat land, säger Alfie Whiteman i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.