• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robin Dahléns juridiska ombud, Stefan Liliebäck, och Arvikas kommundirektör, Hans Karlsson. Foto: SVT

Tingsrätten drar tillbaka domen mot Arvika kommun

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten drar tillbaka den dom som kom under måndagsförmiddagen mot Arvika kommun, vilket Värmlands Folkblad var först med att rapportera. Enligt domen skulle Arvika kommun betala ett skadestånd på 2,9 miljoner kronor till Robin Dahlén för hur de hanterat situationen efter tiden när han och hans bror pekats ut som skyldiga till 4-årige Kevins död år 1998.

Domen var en tredskodom, vilket i det här fallet innebär att Arvika kommun, enligt tingsrätten, inte har svarat på stämingen i tid, därför beviljas Robin Dahléns talan. Men Arvika kommun hävdar att de har lämnat in handlingar i tid och nu återvinns domen efter att tingsrätten har sett att handlingarna faktiskt kom in den 14 oktober men då inte har diarieförts.

Arvika kommuns juridiska ombud, Jonathan Peduru-Aratchi bekräftar att tingsrätten ska ta tillbaka domen.

– Jag har fått det muntligt bekräftat men väntar på det skriftliga, säger han.

I klippet ser du kommunalrådet i Arvika, Hans Karlsson och Robin Dahléns försvarsadvokat Stefan Liliebäck om strulet kring domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.