Foto: Dagsmedia.se

Tiotal lägenheter evakuerade efter brand i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i en antikaffär på Norrstrand i Karlstad under natten mot tisdagen. Två killar på väg till en hamburgerrestaurang i närheten upptäckte branden och slog larm.

– Det var i grevens tid, säger Björn Johansson på räddningstjänsten i Karlstad.

Branden i antikaffären upptäcktes strax före klockan två och när SOS Alarm fick larmet skickades både polis och räddningstjänst till platsen.

– Vi fick börja med att hjälpa polisen att få ut folk, berättar Björn Johansson som är räddningschef i beredskap på Karlstadsregionens räddningstjänst

Tiotal lägenheter hotades

I det tiotal lägenheter som finns i våningsplanen ovanför den brinnande antikaffären finns ett tiotal lägenheter. I de flesta låg folk och sov.

– Larmet kom i grevens tid. Det brann rätt bra i butiken och innerrutorna hade gått. Hade ytterrutorna också gått hade branden letat sig uppåt, säger Björn Johansson.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden och det finns inte heller några misstankar om att branden ska ha varit anlagd. De boende kunde återvända till sina lägenheter redan under tidig morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.