Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De fem tjejerna i Emotional Fire bildar någonting som branschen behöver, säger managern Ron Dahlgren. Målet är att det nya bandet ska ta en framskjuten plats i den mansdominerade hårdrocksmiljön. Foto: Peter Waljestål

Tjejbandet Emotional Fire vill ta plats i hårdrocksvärlden

Uppdaterad
Publicerad

Trummisen och sångaren Linnea Waljestål från Åmotfors har blivit handplockad för att medverka i ett sammansatt rockband bestående av fem tjejer från olika delar av landet. De har spelat in och släppt sin första singel men det är först nu de träffas och repar på samma scen. Vi var med vid första mötet i Arvika.

– Det är klart jag hoppar på det här , men samtidigt var jag lite nervös eftersom det är någonting nytt.

Bandet kom till på initiativ av webbfanzinet Rocknytts grundare Ron Dahlgren och Nina Dahlgren, som handplockat bandmedlemmarna utifrån deras musikaliska kvaliteter. Det handlar om 80-talsrock. Ett rocksound som, när man kliver in i replokalen på Ritz i Arvika, för tankarna tillbaka till en tid med Kiss och Runaways.

– 80-talsrock, det är ju genren som aldrig dör ut, säger Linnea Waljeståhl och skrattar.

Letat efter rätt bandmedlemmar i flera år

Linnea Waljestål är den enda värmlänningen i bandet. Sångaren hittade man i  Falun, basisten fanns i Stockholm, och keyboardisten och gitarristen hittade man Skåne respektive Blekinge.

– Det är svårt att hitta de här musikerna på ett ställe. Jag och Nina har suttit i flera år för att hitta medlemmar till det här, säger Ron Dahlgren.

Mansdominerad bransch

De fem tjejerna bildar någonting som branschen behöver, menar han.  Målet är att det Emotional Fire ska ta en framskjuten plats i den mansdominerade hårdrocksmiljön.

– Det är en fruktansvärt mansdominerad bransch så vi tycker att det finns en plats för just det här bandet, säger Ron Dahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.