Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Markus Nilsson hade svårt att koncentrera sig i skolan och fick möjlighet att börja på Torsbys så kallade akutskola. Hör honom berätta om hur studiemotivationen har förändrats. Foto: SVT

Torsby – en av fyra kommuner som fått stöd för akutskolor

Publicerad

Ljud som störde och en skolmiljö han upplevde som rörig – sedan fick Markus Nilsson möjlighet att börja på Torsbys så kallade akutskola. Efter det har han fått bättre självförtroende och ser nu ljust på framtiden.

– Nu ska jag jobba som bara den, säger han.

Markus Nilsson är en av sex högstadieelever på Torsbys akutskola. Kommunen är en av fyra kommuner i Värmland som i år fått pengar av staten för att starta akutskolor med anpassad skolgång.

”Kan koncentrera mig nu”

– Matte har jag inte tyckt om men det har börjar blivit roligt nu för att jag kan koncentrera mig och förstår nu. Det blev tråkigt när jag inte förstod.

Kommunerna som fått statligt stöd för denna typ av skolor är är Arvika, Sunne, Årjäng och Torsby som tillsammans fått nära 2 och halv miljon kronor.

Hör Markus berätta mer i klippet om vad akutskolan betyder för att ge honom studiemotivation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.