Johan Pennerborn. Foto: Bildbyrån

Totalt fokus i FBK efter målfesten

Uppdaterad
Publicerad

Efter Färjestads kross hemma igår mot Djurgården med 8-2, var det på måndagen en ny fokuserad dag på jobbet. Inte så konstigt med tanke på att FBK ligger under med 3-2 i matcher och måste vinna imorgon borta i Globen.

Det är återigen kniven mot strupen för FBK när man i morgon möter Djurgården i en sjätte semifinal. En förlust betyder att säsongen är över. Fokus på morgondagens viktiga uppgift var kännbar på måndagens träning.

– Det är väldigt fokuserat, vi hade kniven mot strupen igår och gör en riktigt bra match. Förhoppningsvis kan vi plocka fram det imorgon med, säger Färjestads Johan Ryno, som under söndagen gjorde hattrick.

– Det som är positivt imorgon är att det är lika mycket ett måste för Djurgården. De ska slå in en matchboll på hemmaplan, ”bara”. Kan vi behålla det trycket vi hade i spelet, har jag goda förhoppningar att vi åker hem till en match seven, säger tränare Johan Pennerborn.

”Nu fick vi utdelning”

Penneborn förklarar 8-målskrossen mot Djurgården:

– Jag tycker vi delvis spelat bra tidigare, nu fick vi utdelning. Vi hade en bättre trafik framför mål på deras målvakt och det tror jag var grunden till mycket. Vi hade en väldigt bra fart i passningsspelet och det leder till bra fart i spelet över lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.