Olyckan inträffade vid Fageråsmotet och tre personer har tagits till sjukhus. Foto: SVT

En person allvarligt skadad efter frontalkrock på E45

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på tisdagen runt lunchtid på E45 vid Fageråsmotet i Kils kommun. En person uppges under kvällen intensivvårdas på Centralsjukhuset.

Totalt fördes tre personer till sjukhus i samband med olyckan. En person uppges under tisdagskvällen vara allvarligt skadad och intensivvårdas enligt en kommuniké från regionen. Den andra personen uppges vara lindrigt skadad och den tredje har kunnat lämna sjukhuset.

Räddningstjänst, polis och fyra ambulanser larmades till olyckan.

Den person, som enligt polisen bedömdes vara mest allvarligt skadad, togs till sjukhus direkt. Övriga två, som färdades i den andra bilen, vårdades först på plats av ambulans och togs sedan också till sjukhus.

Efter olyckan var det helt stopp i trafiken men klockan 13.20 meddelar Trafikverket att trafiken nu rullar i södergående riktning.

14.30 var bärgare på plats och vägen var helt avstängd för trafik i norrgående riktning under bärgningsarbetet.

Polisen kommer utreda om något brott begicks i samband med olyckan och båda bilarna, samt det släp som var tillkopplat till en av bilarna, har tagits i beslag för att undersökas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.