Foto: Räddningstjänsten

Trafikverket räfflar E18 efter dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket

Det var strax efter klockan 14.30 den 19 januari i år som en lastbilen och personbilen frontalkrockade på E18, i höjd med Holmedal. Kollisionen var mycket kraftig och bilföraren avled av skadorna.

Foto: Räddningstjänsten

I onsdags omkom en bilförare på E18 i höjd med Sandaholm efter en kollision med lastbil. Efter de båda dödsolyckorna på E18 i Årjängstrafiken på kort tid har kommer Trafikverket att räffla delar av vägbanan.

– Vi kommer måla räfflor på sträckan vid Holmedal, beläggningen är så sliten så det går inte att räffla i asfalten, säger Ulf Rydh, olycksutredare Trafikverket.

Foto: David Hårseth/Dagsmedia

– Det bästa vore att fräsa i asfalten men färg är bättre än inget. Det ökar uppmärksamheten om man kommer över mittlinjen.

Åtgärder för just den vägsträckan är sen tidigare planerad.

– Men det är klart att med dödsolyckan blir det mer aktuellt.

”Vi vet inget”

Färgräfflorna kommer målas i sommar men vad utredarna kommer fram till om dödsolyckan i onsdags, det är oklart.

– Vi har samlat fakta och försöker analysera vad olyckan beror på. I nuläget har vi inget vi kan säga, vi vet inte, säger Ulf Rydh.

Ingen särskilt drabbad sträcka

Att E18 skulle vara särskilt olycksdrabbad håller Rydh inte med om.

– Inte särskillt. E18 vid Sörmon stack ut som drabbad tidigare, innan sträckan blev ombyggd. Men i övrigt vet jag inte om det finns någon sträcka i Värmland. Det känns nästan slumpmässigt var dödsolyckor inträffar, säger Ulf Rydh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.