I en guldfärgad volangkjol inledde Michaela Cisarikova Dance Company den internationella dansfestivalen Abundance i Karlstad vid lunchtid på torsdagen. Foto: SVT

Tre dagar dans – festivalen Abundance är igång

Uppdaterad
Publicerad

85 professionella dansare från 18 kompanier i 13 länder intar Karlstad i dagarna tre. I dag invigdes dansfestivalen Abundance.

En gigantisk guldfärgad volangkjol och Michaela Cisarikova Dance Company fick inleda årets dansfestival Abundance i Karlstad vid lunchtid i dag.

Festivalen startade 2004 och har återuppstått var tredje år sedan dess. Nu är det sjätte gången som den anordnas.

– Vi lyfter dansen för alla och visar en bredd av dansstilar. Vi fick beröm för vår folklighet vid förra festivalen. Det har vi tagit hand om och spunnit vidare på. Festivalen ska vara en inspiration för de som vill bli dansare och även de som bara vill titta och njuta, säger Håkan Mayer, som är konstnärlig ledare, i ett pressmeddelande.

Under tre dagar bjuds det på dansföreställningar, föreläsningar och workshops på olika platser runt om i stan, bland annat på Stora Torget. Dessutom kommer det vara så kallade site specifics på Soltoget och i Museiparken där dansen skapats för just den specifika platsen.

Det är Region Värmland som arrangerar festivalen med stöd av både Kulturrådet och Karlstads kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.