Tre skadade i skoterolycka

Uppdaterad
Publicerad

Två snöskotrar har kolliderat på södra delen av Götsjön i Ekshärad. Enligt räddninstjänsten är tre personer skadade och räddningsarbetet påverkar möjligheterna att genomföra rallytävlingarna på specialsträckan vid Knon.

Det var vid halv tiotiden på lördagsförmiddagen som räddningstjänsten larmades om skoterolyckan på Götsjön.

– Vi är på plats och börjar få kontroll på olycksplatsen nu, säger Peter Persson på räddningstjänsten i Hagfors när vi når honom strax efter klockan tio.

Olyckan inträffade på en skoterled en halv kilometer från farbar väg.

– Vi har fått mycket hjälp av rallypubliken som varit behjälpliga med fyrhjulingar och annat, säger Peter Persson.

Tre personer ska ha skadats i olyckan då två skotrar kolliderade.

– Vi har precis fått ner ambulanshelikoptern och har ingen medicinsk bedömning än men det verkar som om det handlar om benbrott och handledsbrott, säger Peter Persson.

Räddningstjänstens insats vid Götsjön utgår från Svenska rallyts specialsträcka vid Knon. Exakt hur mycket räddningsarbetet kommer att påverka möjligheterna att genomföra rallyt på den aktuella sträckan är oklart. Klart är dock att den historiska klassen påverkas. De skulle ha kört specialsträckan vid Knon klockan tio men den körningen ställdes in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.