Olyckan inträffade på Harefjorden norr om Säffle. Foto: Google

Tre turister allvarligt skadade efter båtolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man, en kvinna och ett barn är allvarligt skadade efter en olycka där två motorbåtar har kolliderat i Harefjorden, norr om Säffle.

Strax före midnatt natten till onsdag larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Harefjorden norr om Säffle.

– Det rör sig om två båtar, det ena något större än den andra, båda morordrivna. Den större båten har har kört på den mindre och tre personer hamnade i vattnet, säger Christina Hallin, pressinformatör vid polisen i Bergslagen.

Enligt polisen saknade den mindre båten lanternor.

– Den slog runt och de hamnade i vattnet, säger Mikael Ohlson, räddningstjänstens insatsledare.

De tre personerna; en man, en kvinna och en flicka, räddades i land av personer i närheten som blivit vittnen till den starka smällen. De fördes till Centralsjukhuset i Karlstad med allvarliga skador, en av dem vårdas på intensiven. De som färdades i den stora båten klarade sig utan fysiska skador.

– Det var flera personer runt viken som hörde smällen, trots att det var sent på kvällen. Två man begav sig ut och hjälpte till att få upp dem på den stora båten och det är det som avgör att det här går så pass bra som det ändå gjorde, säger Mikael Ohlson.

Misstänks för flera brott

Enligt polisen är båda båtförarna misstänkta för brott.

– Föraren av den mindre båten är misstänkt för att ha kört utan ljus och föraren av den större har inte anpassat hastigheten efter siktförhållandena, säger Christina Hallin, pressinformatör vid polisen i Bergslagen.

Brottsrubriceringarna är vårdslöshet i sjötrafik och vållande till kroppskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.