Tredje gången gillt för Åhlin?

Uppdaterad
Publicerad

Nya hästkrafter och bättre förberedelser. Fredrik Åhlin ett av de värmländska hoppen i Svenska rallyt är redo.

Bilen är nytrimmad och Fredrik Åhlin redo för sin tredje start i Svenska rallyts WRC2 klass.

– Motorn har varit i England och fått sig en renovering och en uppdatering, så vi kommer att få mer i effekt i motorn, säger Fredrik Åhlin.

Svenska rallyt

Det märks att förväntningar är höga och ivern att att få komma till start stor i verkstaden i Kil där sista handen läggs på bilen som ska ta Fredrik till en toppplacering i Svenska rallyt. Han kör i WRC2-klassen, snäppet under värstingarna i WRC.

Hans facit i svenska rallyts WRC2-klass hittills: trea 2014 där han gjorde succé, men förra året blev inte som det var tänkt.

– Det var inget toppenår, bland annat blev vi hindrade på Vargåsen, där vi tappade flera minuter, säger han.

Men i år hoppas han på revansch.

– Vi är bättre förberedda och så får väl jag ha en tyngre högerfot, säger Fredrik Åhlin.

Rally i generationer

Fredrik Åhlin kommer från en familj som har kört rally i generationer. Farfar Rune, som gör själ för namnet rallyfarfar på riktigt, med sina sju starter i Svenska rallyt, är på besök i verkstan:

– Han är jätteduktig, säger han om Fredriks möjligheter.

Startlistan är full med vassa konkurrenter: Elfyn Evans, Eyvind Brynildsen, Esapekka Lappi och så bästa kompisen Pontus Tidemand.

– De fyra kommer att åka fort, säger Fredrik Åhlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet