– Jag tror vi kan lösa det här, säger Rauf Ahmadi trots att Länsstyrelsen upphävde bygglovet för en moské på Rud i Karlstad. Foto: SVT

Tror på lösning för moskébygge trots upphävt bygglov

Uppdaterad
Publicerad

– Det är ett stort projekt och det här bara en synpunkt, det ska inte stoppa det här. Det säger Rauf Ahmadi, ordförande i Islamiska kulturföreningen i Karlstad om Länsstyrelsens beslut att upphäva bygglovet för en moské i stadsdelen Rud i Karlstad.

Rauf Ahmadi tycker inte att Länsstyrelsens upphävande av bygglovet på grund av parkeringsavtalet är rätt.

Enligt beräkningar behövs 120 parkeringsplatser vid moskén. 17 av dessa ska byggas på tomten för moskén och resterande parkeringsplatser räknar man med att besökarna ska kunna hitta på någon av de befintliga parkeringarna på angränsande tomter.

Ett avtal har slutits med teknik- och fastighetsförvaltningen om att kunna använda parkeringarna på Nobelgymnasiet, men det gäller bara från 1 april till 31 december 2022.

Ingår möjlighet till förlängning

– Jag vet inte vad problemet är. Det finns ett avtal med möjlighet att förlänga. Det är ett avtal vi har i handen i dag, förklarar Rauf Ahmadi. Han menar att det stått helt klart för alla inblandade när avtalet skrevs att det blir en förlängning av parkeringsavtalet. Moskén är ju inte någon tillfällig lokal.

Rauf Ahmadi tror tror problemet går att lösa på ett bra sätt.

– Vi ska arbeta med dom vi har avtalet med, säger han.

Samtidigt hoppas han på att Länsstyrelsens tankesätt ska ändras när det gäller avtalsskrivningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer