– Det är någon typ av maktlöshet, säger ordförande Bertil Börjesson (HEL) om toppsäsongen som uteblev när norrmännen inte längre kunde komma till Valfjällets skidanläggning. Foto: SVT

Trots full vinter – Valfjället går mot förlust

Uppdaterad
Publicerad

Edas kommunägda skidanläggning Valfjället går mot ytterligare en förlustsäsong. Detta trots att snön och kylan gjort att förutsättningarna för en toppsäsong är på plats.

– Man känner sig maktlös, säger Bertil Börjesson (HEL) som är ordförande i Valfjället Skicenter AB.

Under den senaste tioårsperioden har Valfjället kostat skattebetalarna i Eda kommun mångmiljonbelopp när anläggningen gått med förlust år efter år. Men den här säsongen skulle det bli ändring på det.

– Vi har refinansierat bolaget och löst en del leasingkontrakt och såg fram emot en säsong med bra beläggning och det hade ju gett ett positivt resultat, säger Bertil Börjesson (HEL) som är ordförande i Valfjället Skicenter AB.

4 av 28 platser

Men trots ansträngningarna och det faktum att det råder full vinter tyder det mesta på att även denna säsong blir en förlustsäsong. Orsaken till det stavas pandemi och stängda gränser.

– Vi har 28 årsplatser på husvagnscampingen och i år är det bara fyra av dem som är belagda. Runt 50 procent av våra besökare är norrmän och de kan ju inte komma nu, säger Bertil Börjesson (HEL).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.