Linnea Holmgren (till vänster) och Hanna Regosa på hästen Montana efter Hannas lyckade ritt. Foto: SVT

Linnea Holmgren uttagen till EM

När ponny-SM i dressyr på Hammarö sammanfattades på måndagen kunde man konstatera att det för de värmländska ekipagen blev en bra helg till slut.

Hanna Regosa knep en femteplats och Linnea Holmgren tog sjätteplatsen.

– Linnea hade det lite tufft i helgen och hade väl lite större tryck på sig inför det här. Men hon slutade sexa i dag och sexa totalt, säger Lars Wendel, pressansvarig för klubben Ryttarsällskapet Grums.

Men en sjätteplats räckte ändå långt.

– Hon blev också uttagen till EM i Ungern senare i år, säger Lars Wendel och fortsätter:

– Det ska sägas att båda gjorde det bra. Linnea hade EM-uttagningen som mål och var väl egentligen mer aktuell för ett mästerskap innan den här tävlingen än vad Hanna var.

Överraskande NM-uttagning

Hanna Regosas femteplats innebar nämligen också en uttagning till kommande NM som avgörs på Hammarö om knappt två veckor.

– Förbundsledningen som var på plats tog ut Hanna till NM och det var lite överraskande. Men hon har gjort det stabilt och bra, det var en bra genomförd tävling, säger Lars Wendel om Hanna Regosas femteplats.

För den arrangerande Grumsklubben kan man alltså se tillbaka på en positiv helg.

– Tänk att det lilla ryttarsällskapet nu har två ryttare som ska vara med i nordiska mästerskapet respektive det europeiska mästerskapet, avslutar Lars Wendel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer