Trött på ridhustiderna – byggde eget

Uppdaterad
Publicerad

När döttrarna inte fick bra träningstider i ridhusen, då byggde deras mammor eget. Intresset är stort för ridning i Karlstad och när ridhusen inte räcker till, får man ta till drastiska lösningar.

Grava-Rud ligger strax norr om Karlstad och är en riktig hästby. Här finns runt 50 hästar och något fler människor. Här finns villor och stall och före årsskiftet ska här också finnas ett alldeles nytt ridhus.

– Det är svårt att komma in på ridhusen, det finns plats på dagtid, men då går tjejerna i skolan och vi jobbar. säger Sandra Kåberg, mamma till ridande dottern Ellen.

– Förra vintern var rätt tuff och vi hade hästar på flera ställen och körde både före skolan och sent på kvällen, när det fanns plats i ridhusen. Då väcktes idén att vi skulle bygga eget, säger Christine Hveem med ridande dottern Hannah Regosa.

Det blir ett stort projekt, 22x60 meter ridhusbotten, 160 meter sarg, belysning och en läktare. Till nyår ska ridhuset stå klart och hästar och döttrar kan börja sin träning.

– Det pirrar i magen, det är ett jättesteg, men det ska bli himla, himla roligt, säger Sandra Kåberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.