Trumbron spolades bort till följd av översvämningarna.

Trumman som ska öppna vägen

Uppdaterad
Publicerad

I augusti spolades Östra Ringvägen i Kristinehamn bort till följd av skyfallet. Idag ska en ny vägtrumma sättas på plats och inom en vecka räknar man med att vägen kan öppna igen.

Över 100 millimeter regn på bara några timmar. De stora skyfallen som föll över Kristinehamn den 21 augusti orsakade stora skador som väntas kosta miljoner i reparationskostnader. Bland annat spolades trumbron på Östra Ringvägen bort och i dag var det dags att påbörja det omfattande reparationsarbetet.

– När trumman är på plats är jag 99,9 procent säker på att det aldrig kommer hända igen att det svämmar över, säger Kristinehamns gatuchef Torgrim Dalseg.

Översvämningar i Kristinehamn

Dubbelt så bred trumma

Trumman, som specialbeställts från Polen, är nästan dubbelt så bred som den gamla vägtrumman. Och det tog sin tid att få den på plats.

– Vi fick problem med att vi var tvungna att skära bort en mur på den befintliga trumman. Den skulle ha varit avskuren, men det strulade till sig, säger Torgrim Dalseg.

Under eftermiddagen kunde dock trumman lyftas på plats. Och kommunen räknar med att vägen kan öppnas igen redan nästa vecka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Kristinehamn

Mer i ämnet