Snabbt och grusigt

Uppdaterad
Publicerad

På lördag körs den så kallade Rämmensträckan i årets Svenska rally.

Under torsdagen var det rekognosering på specialsträckan nummer 14 i årets Svenska rally, den så kallade Rämmensträckan. Förarna verkade positiva trots gruset och bristen på snöplogskanter.

– Den här sträckan är väldigt bra. Det enda problemet är att vi inte kommer att ha så mycket dubb, men det spelar ingen roll. Det blir inte mycket vinterrally. Nu är det bara för skrapmaskinen att skrapa så mycket grus det går ner i spåren så Ogier får ett dåligt startspår, haha, säger Henning Solberg.

Svenska rallyt

Även det värmländska hoppet Pontus Tidemand verkade nöjd efter att ha sett sträckorna.

– Det ser bra ut. Det är en snabb sträcka i år. Det kommer bli kul. Det är ju mycket grus men det är fruset och inte så spårit så det ser riktigt fint ut. Jag tror det blir mycket action i det här rallyt. Det kommer gå snabbt och jag tror det kommer bli många sträckrekord, så det blir häftigt, säger Pontus Tidemand. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet