Skoghalls IBF förlorade den första playoff-matchen mot Kalmarsund. Foto: SVT

Tung förlust för Skoghall mot Kalmarsund

Uppdaterad
Publicerad

Skoghalls IBF förlorade den första playoff-matchen mot Kalmarsund på hemmaplan i söndags. Resultatet blev 5-4.

– Det känns naturligtvis tungt, speciellt direkt efter matchen, säger tränaren Jonas Kruse.

Skoghalls IBF vann serien med åtta poäng och slog Lund i playoff 1. Söndagens förlust innebär att man måste vinna torsdagens returmatch för att ta sig vidare till Svenska Superligan SSL, innebandyns högsta serie.

– Nu när man försöker analysera det och smälter matchen lite så tycker jag att vi var det bättre laget sett över hela matchen. Vi är inte riktigt så effektiva som vi ska vara i våra målchanser, och de får några rent ut sagt skitmål eftersom vi inte håller rent riktigt framför vår egen målvakt, säger Jonas Kruse.

Dålig start

På bara några minuter hann det bli 0-2 till bortalaget.

– De är duktiga på spelvändningar, de är bra på kontringar, och här ger vi dem möjligheten till kontring tidigt. Det är sådant som kan hända i en kvalmatch, det kan vara någon som gör ett misstag. Sedan måste vi sätta stopp för dem och rensa undan framför målet, men de får en sådan möjlighet till och sätter det målet också.

Tre mål i rad

Därefter lyckades Skoghall vända till 3-2, men under två minuter i andraperioden blev det tre mål till motståndarlaget som man aldrig lyckades hämta in.

Jonas Kruse är fortfarande övertygad att det blir SSL-spel nästa säsong.

– Vi ska först ta den här matchen mot Kalmarsund, som inte kommer att bli lätt men vi kommer att få utdelning. Vi kommer att trötta ut dem. Jag tycker att vi har det bättre laget och det ska vi visa, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.