Maria Westin Melodifestivalen i Karlstad var ett lyckat evenemang Foto: SVT

Turismchefen nöjd med Melodifestivalen

Publicerad

Melodifestivalen i Karlstad avslutades nyligen och nu ska tävlingen vidare till nästa stad. Karlstad kommuns turismchef menar att veckan gått som planerat.– Det tycker jag. Jag är glad för alla som har engagerat sig, säger hon.

Det har sannolikt inte undgått någon att Karlstad den senaste veckan stått som värd för Melodifestivalens första deltävling. I staden har det arrangerats mängder av aktiviteter, till exempel besökte både Melodikrysset och Bolibompadraken Stora torget på lördagen.

Enligt Maria Westin har det varit värt de 600.000 kronor kommunen betalat för att kunna få Melodifestivalen.

– Ska man vara en av Sveriges största evenemangsdestinationer kostar det ju, säger hon och fortsätter:

– 250 personer kommer hit och jobbar så vi får många nationella gäster från hela Sverige bara där. Jag tycker det visar att vi är en stor arrangemangsstad.

”Fler ska vilja flytta hit”

Tävlingsmomentet i Melodifestivalen avgjordes under lördagskvällen, nästa stad att ta emot arrangemanget är Göteborg. Maria Westin menar att det fortfarande är tidigt att utvärdera veckan men säger att hon tycker att det varit lyckat och att responsen har varit god.

Vad kan det här ge Karlstad i framtiden?

– Att fler ska vilja flytta hit, besöka staden, etablera sig, säger hon.

– Det handlar om tillväxt, att fler ska vilja vara här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.