Enligt vittnen ska de två bilarna ha frontalkrockat, varpå den ena åker ner i diket. Foto: Bengt Andersson

Man död efter bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man har dött efter en allvarlig frontalkrock i Arvika under lördagen. I bilen satt också en kvinna och ett spädbarn. Föraren av den andra bilen klarade sig med lindriga skador.

– Det är en allvarlig olycka, säger Tommy Lindh vid polisen.

Det var vid lunchtid under lördagen som polisen larmades till väg 648 i Arvika, söder om Sulvik, där två bilar hade krockat.

– Det är fyra personer inblandade. Två är allvarligt skadade, två är inte allvarligt skadade, sa Tommy Lindh, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen vid tillfället. 

Samtliga fyra fördes till sjukhus på olika orter. Senare under lördagen bekräftade polisen att en man i 50-årsåldern hade dött av sina skador. Anhöriga har underrättats.

Spädbarn i bilen

I samma bil som den avlidne färdades fanns också en kvinna och ett spädbarn. Kvinnan är allvarligt skadad och får intensivvård för sina skador. Spädbarnet ska enligt polisen vara vid medvetande och ska inte ha drabbats av några allvarliga skador.

Enligt polisen är den avlidne mannen pappa till spädbarnet och kvinnan som nu vårdas för allvarliga skador är barnets mamma.

Halt på vägen

Föraren av den andra bilen befann sig ensam i bilen, och vårdas för lindriga skador efter olyckan.

Vad som ligger bakom olyckan är i nuläget okänt, men enligt polisens Tommy Lindh ska det ha varit väldigt halt på vägarna i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.